Automatische Invoer Machine (AIM)

Automatische Invoer Machine (AIM) Automatische Invoer Machines van DWF Europe.

automatische invoer machine
Voor het kunnen invoeren van een kist bij hogere temperaturen, een zogenaamde ‘warme start’-crematieoven, heeft DFW Europe de Automatische Invoer Machine (AIM) ontwikkeld. De AIM wordt sinds enkele jaren in de crematoria toegepast en is inmiddels een zeer groot succes in deze markt. Zowel in gebruik als in design is rekening gehouden met de wensen en eisen vanuit de markt. Het succes en de naamsbekendheid heeft de machine te danken aan de zeer uitgekiende engineering. Door toepassing van de juiste techniek is het mogelijk geworden om de kist op zeer ergonomische wijze, automatisch en veilig in te voeren. Dit betekent een minimum aan inspanning voor de operator. De AIM kan geheel onder de DFW 6000 worden opgeborgen.

Techniek automatische invoer machine

Voor een vrijstaande en gewenste ergonomie is de techniek van deze machine zeer wenselijk bij het verplaatsen van een kist, voor interne transport binnen het crematorium. Het gebruik van de automatische invoer machine is tot een minimum aan krachtsinspanning gereduceerd. Beide AIM’s kunnen in combinatie met de DFW 6000 worden geleverd.

Twee typen invoer machines

De AIM is uitgevoerd in twee typen, namelijk:

  • AIM1: voor kisten met vlakke bodem;
  • AIM2: voor kisten voorzien van een bodem op plinten en/of poten.

Beide machines kenmerken zich door eenvoudig gebruik en zeer solide uitvoering. Hierdoor hebben de machines weinig onderhoud nodig en hebben dus beiden uitermate lage onderhoudskosten.

Download meer informatie over de: automatische invoer machine (pdf)